Mijn Specialiteiten

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder gespecialiseerd tot sportpedicure. In deze opleiding kwamen allerlei specialisaties aan bod zoals medical tapen, nagelreparaties en onderbeenmassage.  Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daardoor kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

 

Medical tapen/ sporttapen

 

Preventief tapen

Voor dat u bijvoorbeeld een voetbal- of tenniswedstrijd heeft, kunt u bijvoorbeeld uw enkels laten tapen zodat u meer stabiliteit heeft en daardoor een blessure voorkomt.

 

Overbelasting en blessures

Veel sporters gaan over hun grenzen waardoor overbelasting of een blessure kan ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een peesplaatontsteking, hielspoor, hamstringblessure, tennisarm. Dit zijn echter maar een paar van de veel voorkomende blessures. Een goede warming up en cooling down kan veel problemen voorkomen!

 

Hooikoorts

Medical tape is een elastische tape met waves erin. De tape is rekbaar in de lengte en niet in de breedte.

Door te tapen op de rug tussen de schouderbladen in de longzone, waar het autonome zenuwstelsel zich bevindt,  masseer je het bindweefsel. Het autonome zenuwstelsel reageert bij een allergie zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Het lichaam reageert hierop door histamine aan te maken en brengt onrust zoals hooikoortsklachten. De tape zorgt dat de spanning die dit veroorzaakt zich opheft.

Na het tapen verdwijnen de klachten snel en meestal ook helemaal. Een enkeling heeft een 2e behandeling nodig. De tape moet een dag of 5 blijven zitten maar langer mag ook.

De tape kan ook bij kinderen gebruikt worden. Je mag er mee douchen of zelfs zwemmen.

 

Hoe vroeger u begint hoe effectiever. Op het moment van tapen kunt u het medicijngebruik stoppen.

 

Halux Valgus (knobbel bij de grote teen)

Weet u dat een op de drie a vier mensen last heeft van deze aandoening? Bij een klein percentage komt dit door niet de juiste schoenen te dragen maar bij veel mensen is dit erfelijk.  Tot voor kort was de enige oplossing een operatie. Nu kan men door middel van medical tapen en oefeningen om de voetspieren sterker te maken, dit voorkomen.

 

Hamer, ruiter en klauwteen

Vaak ontstaan hamertenen door de halux valgus. Soms lost het probleem zich op door alleen de halux valgus te tapen en anders leggen we nog een extra tape over deze teen aan. Ook bij klauwtenen is het zinvol te tapen. Doet u er niets aan dan wordt vaak de teen na verloop van jaren stijf en onbeweeglijk. Ruitertenen zijn tenen die onder een andere teen gaan liggen als gevolg van een standafwijking van een van de andere tenen of door te smalle schoenen.

 

Carpaal tunnel syndroom

De Carpale tunnel is een smalle tunnel waardoor 9 pezen en 1 zenuw naar de hand lopen. Soms gaan de vliezen die om de pezen liggen opzwellen met als gevolg dat er nog minder ruimte is. Door de druk die ontstaat gaat de zenuw tegen het bindweefsel drukken waardoor een tintelend, doof en prikkelend gevoel in de hand ontstaat zoals bij een slapend been. Door middel van medical tapen kunnen we de druk wegnemen waardoor de zwelling afneemt en het probleem verdwijnt.

 

Oedeem/ bloeduitstorting

Na bijvoorbeeld een knieoperatie of bij een versleten knie die nog niet geopereerd gaat worden ontstaat vaak vocht. Door rastertapen is de huid beter in staat dit vocht af te voeren. Bij een bloeduitstorting helpt een rastertape of octopustape het onder de huid liggende bloed sneller af te voeren.