Reparaties en oplossingen bij nagelproblemen

Kalknagels/mycosenagel

In de volksmond kalknagel genoemd maar eigenlijk gaat het bijna altijd om een schimmelnagel. Een kalknagel ontstaat wanneer schimmels de nagel of huid binnendringen. Als een nagel aangetast is, wordt deze dikker en gaat de doorbloeding achteruit. Dit kan problemen opleveren tijdens het sporten maar ook in het dagelijks leven. Door de nagel dun te fraisen en sculpture-gel aan te brengen is het mogelijk een nagel te repareren. Dit kan ook om cosmetische redenen.

Traumanagels/ stootnagels

Als gevolg van bijvoorbeeld een harde stoot, te kleine schoenen of door lang en veel hardlopen, kan een nagel beschadigd raken. Vaak wordt de nagel vervolgens belemmerd in de groei doordat deze tegen de omhoog staande teentop stoot. Door deze met sculpture- gel iets te verlengen wordt de nagel iets omhoog gelift en kan zo weer normaal doorgroeien.

Ingroeiende- en of tunnelnagel

De oorzaak van een ingroeiende en/ of tunnelnagel kan een aanleg zijn in het nagelbed, te kort en of rond geknipte nagels, of door een traumanagel. Door middel van een beugel te plaatsen is het vaak mogelijk de nagel uit de nagelwal te liften waardoor deze niet meer gaat ingroeien. In een enkel geval kan een ingroeiende nagel door middel van tapen verholpen worden